Lezingen

Van Koetsveldlezing: begin van een traditie

De zesde lezing is op 10 november 2015 geweest.
Trots op je vak! Hoe ben je dat, blijf je dat en hoe word je dat?”
Dat was het thema van de Van Koetsveldlezing op dinsdag 10 november in de Grolsch Veste in Enschede. ‘Werken in de zorg’ verandert. De focus verschuift van zorgen voor onze cliënten naar zorgen dat zij hun eigen krachten en talenten kunnen inzetten. We helpen hen daar waar het kan zelf de regie te nemen en te beslissen over vervolgstappen. Klik hier voor het PDF-verslag van de zesde van Koetsveldlezing.

De vijfde lezing is op 4 november 2014 geweest.
Het thema was ‘De cliënt Is burger – Hoeveel burger is de cliënt? Drs. J.J.M. (Jos) van der Lans, cultuurpsycholoog en journalist/publicist hield een inspirerende lezing over het thema. De 11 deelnemende organisaties verzorgenden ieder een werkplaats. Klik hier voor de filmpje die geeft een impressie van deze dag.

De vierde lezing is op 19 november 2013 geweest.
Het thema was De professional van morgen: zijn eigen instrument; Eigenaar, eigenheid, eigenwijs en eigendunk! De spreker was de heer Wouter Hart, auteur van het boek ‘Verdraaide organisaties’. . Klik hier voor de tekst van de lezing in PDF.

De derde lezing is op 15 november 2012 geweest.
Het thema was Talenten in beweging. De spreker was mevrouw dr. L. Verkooijen, lector klantperspectief in Ondersteuning en Zorg bij Windesheim Flevoland. Klik hier voor het PDF bestand.

De tweede lezing is op donderdag 27 oktober 2011 geweest.
Het thema was Meedoen in de samenleving, laat de samenleving meedoen!
De spreker was Professor Herman Meininger. Professor Meininger is bijzonder hoogleraar op de Willem van den Bergh-leerstoel  ‘sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking’.

Op 16 september 2010 is de eerste lezing geweest.
Het thema was Dwang en drang. De spreker mevrouw Heleen Dupuis, voorzitter van de VGN en ethica. Klik * hier voor het PDF bestand: Samenvatting van de eerste Van Koetsveldlezing 2010.*Voor dit bestand heeft u Acrobat Reader nodig.