Werkplaatsen

Bij welke werkplaats ga jij aan de slag? Geef bij je aanmelding door welke je
eerste en tweede voorkeur heeft.

1. Het warme hart van de technologie | De Twente Zorgcentra
De mogelijkheden van technologie zijn eindeloos en de voordelen onuitputtelijk. Lijkt het. Tijdens de workshop ‘Het warme hart van de technologie’ gaan we met jullie op zoek naar de menselijke invloed op technologie. Kunnen we zonder een warm hart in de zorg? Waar schuurt het en hoe vult het elkaar aan? Vanuit een nachtzorg casuïstiek belichten we alle kanten. We gaan we op interactieve wijze samen in gesprek met nachtbegeleiders en een ouder van één van onze cliënten bij De Twentse Zorgcentra. Welke behoefte rondom technologie leven er bij hen? En hoe draagt de complexe en veelzijdige technologie bij goede 24- uurszorg. Kijk je na het volgen van deze workshop nog hetzelfde aan tegen de vanzelfsprekendheid van de opkomst van de technologie?

2. Van Taal naar Beeld | MEE
De snelheid waarmee onze maatschappij ontwikkelt, is niet bij te benen. Kunnen mensen met een beperking de talige-wereld wel bijbenen? In deze werkplaats leer je laagdrempelig informatie over te dragen met behulp van beeld, pictogrammen en vlogs. Je krijgt veel voorbeelden van moderne communicatievormen.

3. Lief, lijf, leven! | Ambiq
Praten met cliënten over seksualiteit: hoe doe je dit en kan de digitale ontwikkeling je hierbij helpen? Om in te spelen op de WiFi generatie is er een module ontwikkeld die hier antwoord op geeft. In deze workshop wordt je bewust van de positieve kanten van digitale middelen in de zorg en krijg je een kijkje in de module lief, lijf en leven.

4. Ik heb slaaptekort want ik slaap te kort | Baalderborg Groep
Wetenschappers hebben een revolutionair medicijn bedacht waardoor je langer leeft, je geheugen beter werkt en je creatiever wordt. Je wordt er aantrekkelijker van, je blijft slank en je gaat er minder door eten. Ze beschermt tegen kanker en dementie en houdt verkoudheid en griep buiten de deur. Ze verlaagt de kans op hartaanvallen en beroertes, om niet te spreken van diabetes. Je wordt gelukkiger, minder depressief en je maakt je minder zorgen. Dat medicijn heet … slaap! Daar moeten we het eens over hebben. Want hoe kan technologie hierbij helpen?

5. Ruim 100 uur meer tijd voor de cliënt | ’s Heeren Loo
Ben jij een digitale enthousiasteling of zie je op tegen de berg van digitale mogelijkheden? Iedere medewerker heeft het recht om digitaal vaardiger te worden. Daarmee kunnen we ruim 100 uur per jaar besparen. Uren die ten goede komen aan de cliënt. Om dat te realiseren gebruiken we verschillende hulpmiddelen en zet ’s Heeren Loo Digicoaches in. Ben jij nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Dan nemen wij je mee in ons project ‘Digitale vaardigheden in de zorg’. Samen gaan we op zoek naar innovatieve mogelijkheden. We bekijken handige websites en nemen je mee in onze ervaringen.

6. Zelfstandig met e-health: van hoe dan? naar Zo dus! | Aveleijn
Wil jouw cliënt zelfstandiger door het leven gaan? Zie je wel mogelijkheden, maar zie je door de e-health-bomen het bos niet meer? We vertellen je graag hoe wij onze cliënten ondersteunen met zorgtechnologie; over onze aanpak, successen en mislukkingen. Na deze werkplaats heb je inzicht en handvatten hoe je zelf aan de slag kan gaan met de vraag van jouw cliënt.

7. Innovatie in de zorg OF gaan we gewoon met onze tijd mee... | JP van den Bent
Robots die met je praten, ondergoed dat stress meet, horloges die aangeven wanneer je agressief wordt en ga zo maar door. De technologie heeft volop zijn intrede gedaan in zorgland. Maar is het nodig om technologie speciaal te ontwikkelen voor de zorg? Of kunnen we ook uit de voeten met het reguliere aanbod? Tijdens deze workshop testen we of jij ondersteuningsvragen van cliënten kan beantwoorden middels je smartphone. Daarna volgt een inhoudelijk debat over het wel of niet gebruik maken van bestaande technologie in ons werk.


Binnenkort vind je hier de werkplaatsen die op 5 November 2019 worden
gegeven.

Werkplaatsen 2015

Werkplaatsen 2014

Werkplaatsen 2013

Werkplaatsen 2012

Werkplaatsen 2011